A PuzzleHome készházaink üzemi előregyártással készülnek. A PuzzleHome moduláris házaink statikus által meghatározott módon vannak elkészítve, így azokat a későbbiekben csak cégünk írásos engedélyével lehet átépíteni, ellenkező esetben nem vállalunk felelősséget az ebből eredő károkért. A PuzzleHome modulok daruzhatóak, szállíthatóak, de szigorúan be kell tartani a gyártó erre vonatkozó utasításait.

A PuzzleHome ház modulok egy vagy több darabból is állhatnak, utólag új modulokkal bővíthetőek. Az egyes elemek egymáshoz a helyszínen daruzás után össze vannak menetes szárakkal  rögzítve annak érdekében, hogy az biztonsággal egy egységet képezzen, így lesz földrengés, szél, csapadék, hideg és meleg ellen védett a szerkezet.

Ajánljuk az alábbi írásunkat a moduláris házakkal kapcsolatosan: https://kp.hu/mi-is-az-a-modulhaz-es-tenyleg-nem-kell-engedely-az-epitesehez/

A PuzzleHome "BASIC" moduláris házaink egyszerűsített műszaki tartalma

ALVÁZ-, FAL-, FÖDÉM- ÉS TETŐSZERKEZET

PuzzleHome moduláris ház alvázszerkezete.

A PuzzleHome moduláris családi házainkat üzemben gyártjuk statikus által méretezett gyártmányterv segítségével, így a szerkezet rendkívül méretpontosan megvalósítható.

A PuzzleHome Prémium moduláris házak padló alvázszerkezete hegesztett CORTEN szerkezeti acélból készül, melyet korrózió elleni alapozó festéssel látunk el.

A moduláris ház alvázszerkezetének alapanyaga egy különleges acél típus, mely rendkívül ellenálló a korrózió ellen. A CORTEN acélból készülnek a tengeri hajózási konténerek vázszerkezetei is, mivel a sóknak, egyéb korrozív anyagoknak hosszú évtizeden keresztül még festés nélkül is ellenáll.

Az alvázszerkezet főtartói 3-5 mm-es anyagvastagságú 100x100 mm-es vagy 150 x 100 mm-es keresztmetszetű zártszelvényekből készülnek védőgázas hegesztéssel, a padló melléktartó elemei szintén hegesztési eljárással készülnek 2-3 mm-es anyagvastagságú 40x80 mm-es, 100x60 mm-es zártszelvényből és 25x25 mm-es szögacél alapanyagból, melyet minden esetben a méret és a terhelési adatok függvényében statikus mérnök méretez.

Kétszintes vagy bővíthető moduláris házaink felső födémszerkezete a padló teherhordó vázszerkezetével megegyező, attól csak keresztmetszeti méretében tér el, ezenkívül több helyen a padlóval megegyező alapanyagú CORTEN acél hegesztett oszlopokat helyezünk el a tetőszerkezet tartóvázaként, melyeket a későbbiekben nem lehetséges eltávolítani, mert statikai szerepük van.

A függőleges oszlopok elhelyezése általában 3-5 méterenként indokolt az épület terhelési adatainak függvényében, melyet statikus határoz meg. A függőleges tartóoszlopok alulról az alsó födém vázszerkezethez, felülről a födémszerkezethez védőgázas hegesztési eljárással kapcsolódik.

A PuzzleHome moduláris házak hegesztett fal vázszerkezete közé kitöltőfalazatot készítünk tűzihorganyzott acélból hidegen hengerelt szelemenekből.
A “C” és ”U” szelemenek a könnyűszerkezetes acélvázas házak fő tartó szerkezetei, de a PuzzleHome házak esetében, csak másodlagos teherviselő szerkezetként használjuk.

A hegesztett vázszerkezet közé behelyezett tűzi horganyzott szelemen falszerkezet együtt dolgozik a fellépő terhek és erők elviselésében, így az épület rendkívül nagy teherbírású, mely a Richter skála szerinti 9-es földrengésnek is ellenáll.

A vázszerkezet építésénél alkalmazott szelemeneket vállalkozásunk gyártja egy modern számítógép vezérelt gépsoron.

Az épületek statikai szerkezetét az autógyártásban is használt tűzihorganyzott szerkezeti acélból gyártjuk. Az általunk használt acél alapanyag S350GD, S550GD+Z275.

Ezt a felszereltséget csak és kizárólag lapos tetővel készítjük!

A CORTEN acélból és tűzi horganyzott anyagból készült szerkezet elburkolt részek esetében bőven 100 év feletti átrozsdásodás elleni védelemmel rendelkezik. Tehát a PuzzleHome modulházak vázszerkezetének élettartama gondos karbantartás mellett 100 év feletti.

PUZZLEHOME "BASIC" MODULÁRIS HÁZAK TETŐFEDÉSE:

 • ALCORPLAN UV álló tetőszigetelés, alatta geotextília elválasztó réteggel. A vízszigetelés csavarozással mechanikailag is rögzített, a rögzítést szakszerűen második réteg UV álló fedőanyaggal védjük.

PUZZLEHOME "BASIC" MODULÁRIS HÁZAK PADLÓ RÉTEGRENDJE ÉS HŐSZIGETELÉSE

 • Padló teljes hőszigetelése 80 mm-es PIR hab töltetes szendvicspanel
 • 12 mm-es MGO lap

PUZZLEHOME "BASIC" MODULÁRIS HÁZAK FÖDÉM RÉTEGRENDJE ÉS HŐSZIGETELÉSE

A mennyezet teljes hőszigetelése 150 mm-es vastagságú, mely az alábbi rétegekből áll fentről lefelé haladva:

 • PVC lapos tető vízszigetelés UV álló alapanyagból, fóliabádog szegéssel
 • Hegesztett alvázszerkezetre rögzített 100 mm-es PIR hab töltetes szendvicspanel, a tetején geotextília elválasztó réteggel
 • Függesztett CD vázszerkezet és a szendvicspanel közé elhelyezett 50 mm-es kőzetgyapot tűzálló szigetelés
 • Párazáró fólia, 1 réteg 12 mm-es tűzálló gipszkarton

PUZZLEHOME "BASIC" MODULÁRIS HÁZAK KÜLSŐ FAL RÉTEGRENDJE

 • 1 réteg 10 mm-es MGO lap + 120 mm-es vastagságú rejtett csavarozású prémium mikrobordás szendvicspanel

PUZZLEHOME "BASIC" MODULÁRIS HÁZAK BELSŐ FAL RÉTEGRENDJE

Teherhordó és nem teherhordó falak: 12 mm-es MGO lap, 90 mm-es szélességű tűzi horganyzott acélszerkezetes fal, 100 mm-es vastagságú kőzetgyapot szigetelés, 12 mm MGO lap

PUZZLEHOME "BASIC" MODULÁRIS HÁZAK KÜLSŐ ÉS BELSŐ MEGJELENÉSE, BURKOLATAI

 • A külső homlokzat mikrobordás prémium szendvicspanel választható alapszínekben. (különleges színek rendelési ideje akár kettő hónap is lehet, mely az árat nem befolyásolja)
 • Az ablakokat színterezett acél lemez párkányokkal, a szegéseket, éleket szintén színterezett acél élhajlított lemezekkel szereljük
 • A lapostetős házak tetőfedése UV stabil hegeszthet PVC szigetelés, a széleken fóliabádoggal, színes acél lemez eresszel
 • A belső oldalon a magnézium oxid lapokat hézagoljuk és csiszoljuk, majd prémium festékkel 3 rétegben festünk, mely színkártyából választható
 • A belső padló- és falburkolatok laminált és vízálló vinyl burkolatok, kalkulált anyag ár 5000 Ft/m²

PUZZLEHOME "BASIC" MODULÁRIS HÁZAK VÍZVEZETÉK SZERELÉSE, SZANITEREI, CSAPTELEPEI, FAJANSZAI

 • Zuhanytálca vagy  kád+ mosdó fajansz + csaptelep: 200. 000 Ft/szett
 • WC tartály és fajansz: 50. 000 Ft/db
 • A nagy fürdőben mosógépnek áram- és szennyvíz kiállás
 • A konyhában a mosogatógépnek áram- és szennyvíz kiállás
 • Minden vizesblokkban elhelyezésre kerül egy darab villanybojler, annak érdekében, hogy a vizet ne kelljen keringetni. Fürdőkádas vizes blokkban 100 literes, zuhanyzós fürdőkben 60 literes, konyhában átfolyós vízmelegítőt alkalmazunk
 • Egy helyen kialakításra kerül minden lakásban a hidegvíz nyomóvezeték osztó beépítése

PUZZLEHOME "BASIC" MODULÁRIS HÁZAK NYÍLÁSZÁRÓI

 • Egyik oldalon alapárban színes VEKA Softline közép-huzattömítéses prémium műanyag ablakok, 3 rétegű üvegezéssel
 • Bejárati ajtó 160. 000 Ft/darab áron kalkulálva
 • CPL fóliás prémium beltéri nyílászárók 50. 000 Ft/darab áron kalkulálva

PUZZLEHOME "BASIC" MODULÁRIS HÁZAK FŰTÉSRENDSZERE

 • Alapárban WIFI-s eléréssel rendelkező prémium inverteres MIDEA hűtő-fűtő rendszert szerelünk, tartalék fűtésként helyi szabályozású elektromos fali NOBO fűtőtesteket szerelünk

PUZZLEHOME "BASIC" MODULÁRIS HÁZAK VILLAMOS SZERELÉSE ÉS SZERELVÉNYEZÉSE

 • Nappali: 4 darab LED panel világítótest / 2 darab kapcsoló / 4 darab konnektor / 1 darab internet aljzat / 1 darab TV aljzat
 • Szoba: 3 darab LED panel világítótest / 2 darab kapcsoló / 4 darab konnektor / 1 darab TV aljzat
 • Fürdő: 2 darab LED panel világítótest / 2 darab kapcsoló / 1 darab konnektor
 • Kültér: 2 darab kapcsoló / 2 darab világítási vezeték
 • Konyha: 5 darab LED panel világítótest / 2 darab kapcsoló / 5 darab konnektor / 1 darab tűzhely kiállás
 • Előtér: 1 darab LED panel /1 darab kapcsoló
 • Minden PuzzleHome épületben kismegszakító szekrény és EV relé kerül elhelyezésre, valamint EPH földelést végzünk

EXTRA:

Minden PuzzleHome "BASIC" moduláris ház decentralizált alapkivitelű hővisszanyerős szellőztetővel van ellátva a szobákban és a nappaliban is.

A rekuperátor gondoskodik a friss és tiszta levegőről és a szellőztetésnél a hőenergia visszanyeréséről.