A PuzzleHome készházaink üzemi előregyártással készülnek. A PuzzleHome moduláris házaink statikus által meghatározott módon vannak elkészítve, így azokat a későbbiekben csak cégünk írásos engedélyével lehet átépíteni, ellenkező esetben nem vállalunk felelősséget az ebből eredő károkért. A PuzzleHome modulok daruzhatóak, szállíthatóak, de szigorúan be kell tartani a gyártó erre vonatkozó utasításait.

A PuzzleHome ház modulok egy vagy több darabból is állhatnak, utólag új modulokkal bővíthetőek. Az egyes elemek egymáshoz a helyszínen daruzás után össze vannak menetes szárakkal  rögzítve annak érdekében, hogy az biztonsággal egy egységet képezzen, így lesz földrengés, szél, csapadék, hideg és meleg ellen védett a szerkezet.

Ajánljuk az alábbi írásunkat a moduláris házakkal kapcsolatosan: https://kp.hu/mi-is-az-a-modulhaz-es-tenyleg-nem-kell-engedely-az-epitesehez/

A PuzzleHome "LITE" moduláris házaink egyszerűsített műszaki tartalma

ALVÁZ-, FAL-, FÖDÉM- ÉS TETŐSZERKEZET

PuzzleHome moduláris ház alvázszerkezete.

A PuzzleHome moduláris családi házainkat üzemben gyártjuk statikus által méretezett gyártmányterv segítségével, így a szerkezet rendkívül méretpontosan megvalósítható.

A PuzzleHome Prémium moduláris házak padló alvázszerkezete hegesztett CORTEN szerkezeti acélból készül, melyet korrózió elleni alapozó festéssel látunk el.

A moduláris ház alvázszerkezetének alapanyaga egy különleges acél típus, mely rendkívül ellenálló a korrózió ellen. A CORTEN acélból készülnek a tengeri hajózási konténerek vázszerkezetei is, mivel a sóknak, egyéb korrozív anyagoknak hosszú évtizeden keresztül még festés nélkül is ellenáll.

Az alvázszerkezet főtartói 3-5 mm-es anyagvastagságú 100x100 mm-es vagy 150 x 100 mm-es keresztmetszetű zártszelvényekből készülnek védőgázas hegesztéssel, a padló melléktartó elemei szintén hegesztési eljárással készülnek 2-3 mm-es anyagvastagságú 40x80 mm-es, 100x60 mm-es zártszelvényből és 25x25 mm-es szögacél alapanyagból, melyet minden esetben a méret és a terhelési adatok függvényében statikus mérnök méretez.

Kétszintes vagy bővíthető moduláris házaink felső födémszerkezete a padló teherhordó vázszerkezetével megegyező, attól csak keresztmetszeti méretében tér el, ezenkívül több helyen a padlóval megegyező alapanyagú CORTEN acél hegesztett oszlopokat helyezünk el a tetőszerkezet tartóvázaként, melyeket a későbbiekben nem lehetséges eltávolítani, mert statikai szerepük van.

A függőleges oszlopok elhelyezése általában 3-5 méterenként indokolt az épület terhelési adatainak függvényében, melyet statikus határoz meg. A függőleges tartóoszlopok alulról az alsó födém vázszerkezethez, felülről a födémszerkezethez védőgázas hegesztési eljárással kapcsolódik.

A PuzzleHome moduláris házak hegesztett fal vázszerkezete közé kitöltőfalazatot készítünk tűzihorganyzott acélból hidegen hengerelt szelemenekből.
A “C” és ”U” szelemenek a könnyűszerkezetes acélvázas házak fő tartó szerkezetei, de a PuzzleHome házak esetében, csak másodlagos teherviselő szerkezetként használjuk.

A hegesztett vázszerkezet közé behelyezett tűzi horganyzott szelemen falszerkezet együtt dolgozik a fellépő terhek és erők elviselésében, így az épület rendkívül nagy teherbírású, mely a Richter skála szerinti 9-es földrengésnek is ellenáll.

A vázszerkezet építésénél alkalmazott szelemeneket vállalkozásunk gyártja egy modern számítógép vezérelt gépsoron.

Az épületek statikai szerkezetét az autógyártásban is használt tűzihorganyzott szerkezeti acélból gyártjuk. Az általunk használt acél alapanyag S350GD, S550GD+Z275.

Magastetős épület esetében a tetőszerkezet “C” és ”Z” szelemenekből készül rácsos tartó kialakítással. A magastető szerkezet a magasságkorlátozás miatt külön kerül kiszállításra, míg a lapostetős épületek fedése üzemben elkészül.

A CORTEN acélból és tűzi horganyzott anyagból készült szerkezet elburkolt részek esetében bőven 100 év feletti átrozsdásodás elleni védelemmel rendelkezik. Tehát a PuzzleHome modulházak vázszerkezetének élettartama gondos karbantartás mellett 100 év feletti.

PUZZLEHOME "LITE" MODULÁRIS HÁZAK TETŐFEDÉSE:

 • Lapostető esetében: ALCORPLAN UV álló tetőszigetelés, alatta geotextília elválasztó réteggel. A vízszigetelés csavarozással mechanikailag is rögzített, a rögzítést szakszerűen második réteg UV álló fedőanyaggal védjük.
 • Magastető esetén: Terrán cserépgyár prémium cserepei, mint SINUS, DANUBIA, alatta 5x5 cm-es lécezéssel és a tetőfedő gyártó által biztosított tetőfóliával és kiegészítőkkel.

PUZZLEHOME "LITE" MODULÁRIS HÁZAK PADLÓ RÉTEGRENDJE ÉS HŐSZIGETELÉSE

Padló teljes hőszigetelése 110 mm-es vastagságú, mely az alábbi rétegekből áll:

 • Hegesztett alvázszerkezetbe rögzített 80 mm-es PIR hab töltetes szendvicspanel
 • 30 mm-es EPS lépéshang gátló szigetelés

PUZZLEHOME "LITE" MODULÁRIS HÁZAK FÖDÉM RÉTEGRENDJE ÉS HŐSZIGETELÉSE

 • A mennyezet teljes hőszigetelése magastető esetén 220 mm, lapos tető esetén 280 mm-es vastagságú, mely az alábbi rétegekből áll fentről lefelé haladva:

Lapostető esetén:

 • PVC lapos tető vízszigetelés UV álló alapanyagból, fóliabádog szegéssel
 • Hegesztett alvázszerkezetre rögzített 100 mm-es PIR hab töltetes szendvicspanel, a tetején geotextília elválasztó réteggel
 • Függesztett CD vázszerkezet és a szendvicspanel közé elhelyezett 180 mm-es kőzetgyapot tűzálló szigetelés.
 • Párazáró fólia, 1 réteg 12 mm-es tűzálló gipszkarton, mennyezeti fűtés esetén két réteg tűzálló 12 mm-es gipszkarton

Magastető esetén:

 • Hegesztett alvázszerkezetre rögzített 100 mm-es PIR hab töltetes szendvicspanel
 • Függesztett CD vázszerkezet és a szendvicspanel közé elhelyezett 120 mm-es kőzetgyapot tűzálló szigetelés.
 • Párazáró fólia, 1 réteg 12 mm-es tűzálló gipszkarton, mennyezeti fűtés esetén két réteg tűzálló 12 mm-es gipszkarton

PUZZLEHOME "LITE" MODULÁRIS HÁZAK KÜLSŐ FAL RÉTEGRENDJE

"A" Opció:

 • 1 réteg 12 mm-es MGO lap, párazáró tőtükrös fólia, 100 mm-es kőzetgyapot a 90 mm-es tűzi horganyzott acélszerkezetben elhelyezve + 12 mm-es MGO lap + 100 mm-es vastagságú prémium grafitos polisztirol hőszigetelés dryvit vakolattal ellátva

"B" Opció: 

 • 1 réteg 12 mm-es MGO lap, párazáró tőtükrös fólia, 100 mm-es kőzetgyapot + 80 mm-es vastagságú prémium sík szendvicspanel

PUZZLEHOME "LITE" MODULÁRIS HÁZAK BELSŐ FAL RÉTEGRENDJE

Teherhordó és nem teherhordó falak: 12 mm-es MGO lap, 90 mm-es szélességű tűzi horganyzott acélszerkezetes fal, 100 mm-es vastagságú kőzetgyapot szigetelés, 12 mm MGO lap

PUZZLEHOME "LITE" MODULÁRIS HÁZAK KÜLSŐ ÉS BELSŐ MEGJELENÉSE, BURKOLATAI

Alap kivitel esetén: A külső homlokzaton grafitos hőszigetelés készül, melyre dryvit ragasztóba ágyazott üvegszövet hálót helyezünk el, alapozás után dryvit vékonyvakolattal vakoljuk, melynek színét a Megrendelő határozza meg színkártyáról, vagy prémium 80 mm-es sík acél szendvicspanel

 • Az ablakokat gránit, márvány vagy agglomerát kőpárkánnyal látjuk el
 • A lapostetős házak tetőfedése UV stabil hegeszthet PVC szigetelés, a széleken fóliabádoggal, színes színterezett alumínium eresszel
 • Magastetős házak tetőfedése Terrán cserépgyár felsőkategóriás anyagaival történik
 • A belső oldalon a magnézium oxid lapokat hézagoljuk és csiszoljuk, majd prémium festékkel 3 rétegben festünk, mely színkártyából választható
 • A belső padló- és falburkolatok laminált és vízálló vinyl burkolatok, kalkulált anyag ár 6000 Ft/m²

OPCIONÁLIS LEHETŐSÉGEK FELÁR ELLENÉBEN:

 • 80 vagy 100 mm-es szendvicspanel, melyre acélvázat szerelünk és átszellőztetett RESOPAL vagy Alucoboard burkolattal látunk el.

PUZZLEHOME "LITE" MODULÁRIS HÁZAK VÍZVEZETÉK SZERELÉSE, SZANITEREI, CSAPTELEPEI, FAJANSZAI

 • Zuhanytálca vagy  kád+ mosdó fajansz + csaptelep: 250. 000 Ft/szett
 • WC tartály és fajansz: 120. 000 Ft/db
 • A nagy fürdőben mosógépnek áram- és szennyvíz kiállás
 • A konyhában a mosogatógépnek áram- és szennyvíz kiállás
 • Minden vizesblokkban elhelyezésre kerül egy darab villanybojler, annak érdekében, hogy a vizet ne kelljen keringetni. Fürdőkádas vizes blokkban 100 literes, zuhanyzós fürdőkben 60 literes, konyhában átfolyós vízmelegítőt alkalmazunk
 • Egy helyen kialakításra kerül minden lakásban a hidegvíz nyomóvezeték osztó beépítése

PUZZLEHOME "LITE" MODULÁRIS HÁZAK NYÍLÁSZÁRÓI

 • Egyik oldalon alapárban színes VEKA Softline közép-huzattömítéses prémium műanyag ablakok, 3 rétegű üvegezéssel
 • Bejárati ajtó 200. 000 Ft/darab áron kalkulálva
 • CPL fóliás prémium beltéri nyílászárók 70. 000 Ft/darab áron kalkulálva

PUZZLEHOME "LITE" MODULÁRIS HÁZAK FŰTÉSRENDSZERE

 • Alapárban WIFI-s eléréssel rendelkező prémium inverteres MIDEA hűtő-fűtő rendszert szerelünk, tartalék fűtésként helyi szabályozású elektromos fali NOBO fűtőtesteket szerelünk

PUZZLEHOME "LITE" MODULÁRIS HÁZAK VILLAMOS SZERELÉSE ÉS SZERELVÉNYEZÉSE

 • Nappali: 4 darab LED panel világítótest / 2 darab kapcsoló / 4 darab konnektor / 1 darab internet aljzat / 1 darab TV aljzat
 • Szoba: 3 darab LED panel világítótest / 2 darab kapcsoló / 4 darab konnektor / 1 darab TV aljzat
 • Fürdő: 2 darab LED panel világítótest / 2 darab kapcsoló / 1 darab konnektor
 • Kültér: 2 darab kapcsoló / 2 darab világítási vezeték
 • Konyha: 5 darab LED panel világítótest / 2 darab kapcsoló / 5 darab konnektor / 1 darab tűzhely kiállás
 • Előtér: 1 darab LED panel /1 darab kapcsoló
 • Minden PuzzleHome épületben kismegszakító szekrény és EV relé kerül elhelyezésre, valamint EPH földelést végzünk

EXTRA:

Minden PuzzleHome "LITE" moduláris ház decentralizált hővisszanyerős szellőztetővel van ellátva a szobákban és a nappaliban is.

A rekuperátor gondoskodik a friss és tiszta levegőről és a szellőztetésnél a hőenergia visszanyeréséről.

PuzzleHome moduláris családi ház külső fotója. SlateRock kőfurnér homlokzatburkolat készül és kívülről kész az épületrész, mely bruttó 28 m2-es méretű. Ez az épület a legszigorúbb energetikai és statikai szabályoknak is megfelel. A falakban és a födémben 25 cm hőszigetelés került elhelyezésre. A falak belül két rétegű magnézium oxid lap borítást kaptak, mely ütés-, tűz- és vízálló anyag. Az épület alvázszerkezete 100 mm-es keresztmetszetű 4 mm-es falvastagságú hegesztett CORTEN acélból készült zártszelvény. A vázkitöltő falak tűzi horganyzott C és U profilok. Az épület acél vázszerkezetének élettartama bőven 100 év feletti.