Powered by Smartsupp
06-20/444-44-24
Bemutatóterem: Tököl, Vince Tanya
puzzlehome@kp.hu

Balaton 51 pajtaház ( 51 m²-es pajtaház típusterv)

Külső kész+belső félkész: 18. 600. 000Ft + áfa
Vázszerkezet akciós ár: 3. 200. 000Ft + áfa
Vázszerkezet helyszíni szereléssel: 5. 500. 000Ft + áfa
  • Nettó alapterület: 42 m²
  • Bruttó alapterület: 51 m²
  • Szobák száma: 1
  • Fürdők száma: 1

PuzzleHome tudnivalók


Balaton 51 m²-es pajtaház típustervünk egy egyszintes alacsony hajlásszögű tetővel rendelkező, de nagy belmagasságú egyszintes pajtaház, mely családiházként és nyaralóként is megépíthető.

Balaton 51 m²-es pajtaházunk bruttó alapterülete: 51 m², melyben cca. 42 m² hasznos alapterületet lehet kialakítani.

Az épület külső szerkezet befoglaló mérete: 10 méter hosszú és 5,12 méter szélességű.

A pajtaházainknak legfontosabb tulajdonsága, hogy egy adott keretváz szélesség mellett bármilyen épület hossz kialakítható nagy belmagassággal és akár teljesen belső falak nélkül, tehát különleges belső megjelenést kölcsönöz ez a ház típus.
Az itt bemutatásra kerülő pajtaházba nem helyeztünk el belső falakat, de azt könnyedén meg lehet valósítani hagyományos gipszkarton profilokból vagy fa vázszerkezettel.

A kis külső magassághoz kifejezetten nagy belmagasság társul, mivel nem kell födémgerendát beépíteni, a keretünk speciális facsapolása miatti merevségnek köszönhetően.

A Balaton pajtaházunk robbantott ábrája alább látható:

A PuzzleHome pajtaház építési rendszerünk egy szabadalmazott facsapolási rendszerrel modulárisan állítható össze, mint egy LEGO vagy, mint egy IKEA bútor. Minden eleme modern CNC-s gyárban készül.

A pajtaházunk nagy előnye, hogy nagy belmagassággal rendelkezik és a hagyományos értelembe vett födémgerendát nem építünk be a házba. Mivel ez egy kifejezetten kis külső magasságú épület, itt nincs lehetőség galéria kialakítására.

Az épület külső magassága kifejezetten alacsony 3875 mm, de belül a szigetelést is és az álmennyezetet is belekalkulálva 3400 mm-es maximális belmagasságot tudunk létrehozni, mely egy átlagos családi háznál 60-80 cm-rel magasabb.

Pajtaházunk szabadalmaztatott facsapolási rendszere két képen bemutatva egy tetőcsomópont tekintetében:

Az épületet kívülről dryvit vakolattal vagy dekoratív burkolatokkal is burkolhatjuk, mely lehet kompakt lemez, faburkolat vagy fémlemez fedés, de akár kőpala vagy kőfurnér burkolással is díszíthetjük a külső részt. A tetőfedés történhet betoncseréppel, égetett cseréppel vagy korcolt lemezzel is.

Gyakran ismételt kérdések a pajtaházainkkal kapcsolatban, melyre itt választ szeretnénk adni egy összefoglalásként:

Miből készül egy pajtaház?  A PuzzleHome pajtaházaink kizárólag fenntartható erdőgazdálkodásból származó, minősített, szárított lucfenyőből készülnek. Jelen ház 48x195mm-es faanyagból valósul meg, mely már gyalult és építő minőségű CE minősítő jellel van ellátva, az elemeket egy automata gépsor gyártja 0,1 mm pontossággal.

Mivel kerül szigetelésre a pajtaház és milyen a hőszigetelése ezeknek a házaknak?  Kizárólag STEICO, BIO minősítésű fújt farost hőszigeteléssel szigetelünk, mely a kőzetgyapottal egyenértékű hőszigetelés mellett, közel háromszor jobb hőtároló kapacitással rendelkezik és garantáltan kitölt a teret és később sem esik össze. Ha Ön csak a vázat rendeli meg a vállalkozásunktól, szigetelheti a házat más szálas szigeteléssel is vagy kérheti tőlünk, hogy ezt pótmunkában a helyszínen fújjuk be Önnek.
A piacon egyedülálló módon a mi pajtaházainkban nyaraló esetén is legalább 20 cm a padlóban és a falakban a vastagság, 30 cm a födémben befújásra kerülő hőszigetelés vastagsága. Ez már jelentősen jobb, mint a családi házakra előírt energetikai követelmény. Családi házaink minimum 25 cm fal- és padlószigeteléssel és legalább 35 cm födémszigeteléssel készülnek, de lehetőség van ennél vastagabb szigetelés alkalmazására is. A hazai energetikai követelmény a falak tekintetében U=0,24W/m2K, nálunk a családi házas legvékonyabb szigeteléssel is U=0,15W/m2K értéket érünk el, de a legextrémebb falunkkal U=0,10W/m2K értéket tudjuk teljesíteni. 

Milyen rétegrendekkel dolgozunk?  A belső oldalon általában HABITO tűz- és ütésálló, hanggátló speciális kartonozást készítünk, mely glettelhető és festhető. Mivel szeretjük a természetes és egészséges dolgokat, belül általában vályog glettelést és vályogfestéket használunk. Az idei évtől EcoWall falpanel burkolással is meg tudjuk oldani a belső festés kiváltását. Az Ecowall falpanelről írásunkat ide kattintva olvashatja el. A Habito lap mögött egy speciális STEICO páravariábilis légtömör, de párafékező fóliát helyezünk el, majd következik a 200 mm-es szélességű faváz szerkezet, melyre kívül OSB lapot szerelünk. Az OSB lap ellátható természetes farost STEICO Protect szigeteléssel és vakolható vagy lambériázható, lécváz beépítése után akár szerelt burkolattal is burkolható, mely lehet fémlemez vagy kompakt lemez. Tehát teljesen testre szabhatjuk a rétegrendet. A belső hőszigetelés lehet környezetbarát és fenntartható, karbon negatív kenderbeton szigetelés is.

Mennyire időtálló egy pajtaház?  A pajtaházak szerkezetének élettartama bőven 100 év feletti, statikai szempontból, mint szélállóság és földrengésállóság rendkívül ellenálló, sokkal állékonyabb, mint egy modern falazóblokkos családiház, statikailag vetekszik a vasalt monolit épületekkel.

Mennyibe kerül egy pajtaház és milyen készültségi szinteket lehet rendelni?  Nagyon rugalmasak vagyunk az árképzésben, így szinte bármilyen készültség megrendelhető.

Fontos tudni, hogy gyártóként forgalmazzuk is a házainkat, tehát csak a keret vázszerkezet is megvásárolható tőlünk és bármilyen a szereléshez szükséges termék is elérhető kedvező árfekvésben. 

A lenti árazás nem tartalmazza a fogadószint elkészítését. A fogadószint készülhet hagyományos módon lemez vagy sávalapozással, de környezetbarátabb, gyorsabb és jobb szigeteléssel rendelkező talajcsavar + födémpanel megoldást is választhatsz!

Mi az utóbbit ajánljuk, mert nem kell a humuszt leszedni, elvinni és környezetpusztító cementet felhasználni a ház építéshez. Ezt külön árazzuk kérésre, a terület szintvonalainak ismeretében és a talajadottság függvényében.

- Szereld magad pajtaház készültség: Ebben az esetben a cégünk adja a gyártmányterveket, a szerelési rajzokat, statikai számításokat és a robotizált CNC-s megmunkálású faanyagot méretre szabjuk, beleértve az összes fa csapolást és marást. Tehát ebben az esetben csak a faváz anyagköltsége van benne az árban.

Fontos kiemelni, hogy a jelen házhoz kalkuláltunk még 10 méter belső falszerkezetet, melyet Ön határoz meg a tervezővel, hogy hovaa kéri elhelyezni azt, így akár 3 -4 helyiség is kialakítható ebből a vázszerkezetből.

Természetesen havonta egy-egy bemutató napunkon részt lehet venni ingyenesen, ahol bemutatjuk az épület szerelését és technikai tanácsadást is nyújtunk.
A szereld magad Balaton 51 pajtaházunk ára a padló faszerkezet, a fal- és tető faszerkezet, a födémgerendák és a belső falak faanyagaival együtt: 3,2 millió forint (ÁFA nélkül), azaz 62 ezer Ft/m2.

Ez a készültség az, amikor a legtöbb pénzt takaríthat meg az építtető, de itt minden munkát magának kell elvégeznie, vagy leszerveznie.

- Cakk-Pakk pajtaház készültség: Ez egy olyan csomag, melyben a szereld magad csomag mellé bármilyen építőanyagot a kiskereskedelmi árnál lényegesen kedvezőbb áron biztosítunk számodra, legyen szó tetőfedő anyagokról, ablakokról vagy éppen klímáról. Ezt a kollégáinkkal személyesen lehet megbeszélni, hogy mire van szükséged. Igény esetén akár az összes külső és belső burkolati lemezt méretre szabva is tudjuk szállítani.

A Cakk-Pakk készültség más készültség esetén is kérhető, tehát bármilyen kivitelezési szint megrendelése esetén tudunk építőanyagot kedvező áron biztosítani. Tételezzük fel, hogy a kiskereskedelmi hálózatban egy modern hőszivattyús klíma berendezés 300 ezer forint, tehát te ezt ennyiért tudod a boltban megvásárolni, mi ezt 250 ezer forintért át tudjuk adni számodra. Van olyan termék ahol 20%, de van ahol csak 5% az elért kedvezmény, de mindenképpen jobban jársz, mintha magad vásárolnád a termékeket.

- Vázszerkezetkész készültség: A vázszerkezetkész készültségünk a szereld magad készültség és a helyi összeszerelés munkadíját tartalmazza, beleértve a szállítási díjakat és a kötőelemek költségét is. A Balaton 51 pajtaházunk vázszerkezete a helyszínen összeszerelve, beleértve az összes külső és belső fal vázszerkezetét, tetőszerkezetét és a födémet is: 5,5 millió forint (ÁFA nélkül), azaz 107 ezer Ft/m2.

Ez a készültség a második legtöbbet keresett készültségi szintünk, mert itt a statikai vázszerkezet teljesen elkészül, tehát a garanciát már a kivitelező vállalja és jó szervezőkészséggel mindent helyi munkásokkal vagy saját munkavégzéssel el lehet végezni.

A nagyon lényeges információ, hogy itt nem kell a 27% áfát, hanem csak az 5% kedvezményes áfát megfizetned, abban az esetben, ha az épületet egyszerű bejelentéssel, családi házként dokumentálják.

- Szerkezetkész készültség: A vázszerkezetkész készültség, tehát a kész faváz szerkezethez képest az alábbi pluszt biztosítjuk. Elkészítjük az összes falszerkezet OSB lap vagy GlasrocX lap palánkolását a külső oldalon, a tetőt OSB burkolattal burkoljuk vagy igény esetén ellenlécezzük, fóliázzuk és lécezzük. Ezenkívül belül minden válaszfalat egyoldalon ütésálló, valamint tűzálló és hanggátló HABITO lap burkolással látunk el, a felső szinti födémszerkezetet 25 mm-es nútféderes, formaldehidmentes OSB lappal burkoljuk.

Az árban az összes szállítási költség és a kötőelemek is benne vannak.

A Balaton 51 pajtaházunk szerkezetkész készültségi szintjének építési költsége: 7 900 000 forint (ÁFA nélkül), azaz 155 ezer Ft/m2.

Ez a készültség általában a legtöbbet keresett készültségi szintünk, mert itt a statikai vázszerkezet teljesen elkészül, beleértve az összes külső és belső fal és tető statikai merevítő lemezeivel, tehát a teljes statikai szerkezet garanciát már a kivitelező vállalja és a befejezést már könnyebb lesz saját erővel és saját szervezéssel elvégezni.

- Külső kulcsrakész családi ház építési készültség: (Ökologikus rétegrend!) A szerkezetkész készültséghez képest az alábbi munkafázisokat valósítjuk meg. Itt több változat készülhet, de mi jelen ajánlatban két opciót mutatunk be.

A külső kulcsrakész készültség azt jelenti, hogy az épület kívülről 100%-ban elkészül, tehát a tetőfedés, ablakok, bádogozások, bejárati ajtó mind megvalósulnak, beleértve a külső falak hőszigetelését és felületképzését és a terasz burkolását is.

Alapesetben VEKA prémium 82 mm-es profilból készülő műanyag, egy oldalon színes ablakokkal és erkélyajtókkal dolgozunk, 3 rétegű, melegperemes üvegezéssel. Értelemszerűen felár ellenében magyar gyártású full prémium Németh-fa 90 mm-es szélességű robotizált gyártású és festésű, színes nyílászárókat is beépítünk.
Az alsó szinten 1 darab 200 x 210 cm-es kétszárnyú, alacsony küszöbös erkélyajtót kalkuláltunk, mellette 1 darab 200x210 cm-es fix erkélyfalat, felette kettő darab fix háromszög ablakot, két darab nyitható Velux prémium tetőtéri ablakot, ezenkívül egy darab 60x60 és 2 darab 120x150 cm-es bukó-nyíló nyílászáróval számoltunk igazi kőpárkányokkal.
Tetőfedés korcolt antracit lemez, antikondenzációs felülettel ellátva. Külső falakon 50 mm STEICO UNIVERSAL BIO minősítésű farost táblás hőszigetelést szerelünk, színes korcolt lemez fedéssel burkoljuk a tetőhöz hasonló módon.
A korcolt lemezek prémium bevonattal vannak ellátva gyári 40 év garancia idővel. A bejárati ajtó prémium DELTA, MABISZ minősítésű ajtó.
A terasz rész plafon és belső fal része vörösfenyő burkolattal kerül kivitelezésre.

A Balaton 51 pajtaházunk külső kulcsrakész állapotban legyártva, kiszállítva és felépítve: 18 999 999 Forint, családi házas övezetben az áfa mindössze 5%, azaz áfával együtt: 19 949 000 Ft

Abban az esetben, ha a falakon nemesvakolatot szeretne a Kedves Megrendelő és egy színes ereszrendszert, akkor az ár nem változik.

Speciális, ultra prémium Németh-fa gyártású fa nyílászárókkal a felár: 1 000 000 Forint.

- Félkész készültség (Ökologikus rétegrend! - Nincs a szerkezetben polisztirol szigetelés):
A félkész készültség azt jelenti, hogy a pajtaház családi házunk vagy nyaralónk tetőfedése elkészült, bent vannak az ablakok, de a falak kívül nincsenek hőszigetelve és burkolva, felületképzéssel ellátva. Viszont belülről az összes falszerkezet és födém minden oldala le van kartonozva speciális HABITO tűzgátló, ütésálló és hanggátló kartonnal, valamint a szerkezet hőszigetelése STEICO fújt farost szigeteléssel el van látva a falak és a födém tekintetében is.

A külső nyílászárók ugyanúgy elkészítésre kerülnek, mint a külső kulcsrakész készültségnél.

Balaton pajtaházunk családi ház szintű műszaki tartalommal legyártva és felépítve anyagdíj, munkadíj és szállítási költségekkel együtt:
Az Balaton 51 pajtaházunk félkész állapotban legyártva, kiszállítva és felépítve: 19 000 000 Forint, családi házas övezetben az áfa mindössze 5%, azaz áfával együtt: 19 950 000 Ft Abban az esetben, ha a falakon nemesvakolatot szeretne a Kedves Megrendelő és egy színes ereszrendszert, akkor az ár nem változik. Speciális, ultra prémium Németh-fa gyártású fa nyílászárókkal a felár: 1 000 000 Forint. Az áfa nélküli bruttó alapterületre vetített négyzetméter ár 300. 000 Ft.

- Emelt szint félkész készültség (70-75%-os készültség) (Ökologikus rétegrend! - Nincs a szerkezetben polisztirol szigetelés): Ez a kivitelezési szint azt jelenti, hogy a családi ház külső kulcsrakész állapota elkészítésre került és belül az összes fal palánkolva van és a falakban, födémben benne van a BIO STEICŐ hőszigetelés is. Tehát hiányzik a padló rétegrend és a burkolások, a villamos, fűtés- és vízszerelés és a festés, valamint a beltéri ajtók.

A Balaton 51 pajtaházunk emelt szintű félkész állapotban legyártva, kiszállítva és felépítve: 18 600 Forint, családi házas övezetben az áfa mindössze 5%, azaz áfával együtt: 19 500 000 Ft.

Abban az esetben, ha a falakon nemesvakolatot szeretne a Kedves Megrendelő és egy színes ereszrendszert, akkor az ár nem változik. Speciális, ultra prémium Németh-fa gyártású fa nyílászárókkal a felár: 1 000 000 Forint. Az áfa nélküli bruttó alapterületre vetített négyzetméter ár 364. 000 Ft.

- KULCSRAKÉSZ családi ház kivitelezés (Ökologikus rétegrend! - Nincs a szerkezetben polisztirol szigetelés):

Ezt a készültségi szintet praktikussági okokból csak olyan helyen vállaljuk, ahol számunkra is rendelkezésre áll szakmunkás csapat, mert a szállás és az utazás növeli a költségeket.

A kulcsrakész pajta családiház kivitelezésnél mit kell még elvégezni az emelt szintű félkész állapothoz képest?

- Vakolatrendszer vagy burkolati rendszer a külső falakon, valamint a párkányok elkészítését.
- Villamos és víz, valamint fűtésrendszer kialakítást.
- Glettelés, festés és beltéri ajtó beépítést.
- Esztrich rétegrend kialakítást és padló burkolást.
- Belső ablak könyöklők elkészítését.

Mennyibe kerül a kulcsrakész befejezés?

Ez értelemszerűen attól is függ, hogy 5000 vagy 10 000, esetleg még drágább burkolatokkal kalkulálunk négyzetméterenként és helyiségeiként mennyi lámpa és villamos szerelvényt szerelünk és milyen fűtés- vagy hűtésrendszert kivitelezünk.

Azt kijelenthetjük, hogy igényes belső kivitelezésnél, 10 ezer forintos négyzetméter áron kalkulált burkolatokkal a felsorolt munkafázisok cca. 7 millió forint összegből kivitelezhetőek nagy biztonsággal. Természetesen modern hűtő és fűtő hőszivattyús klímákkal kalkuláltunk.

Ebben az esetben mindent külsős szakemberekkel kiviteleztetünk.
De vegyük figyelembe, hogy a burkolásnál, festésnél is jelentős összeget tudunk megtakarítani a saját munkánk által.

Tehát, ha mindent vállalkozókkal kiviteleztetünk, akkor ez a ház kulcsrakészen cca. 25,6 millió forint + 5% áfa összegből kivitelezhető, mely áfával együtt: 26 880 000 Forint. Az áfa nélküli bruttó alapterületre vetített négyzetméter ár a kulcsrakész pajtaházra vetítve 500. 000 Ft.

Abban az esetben, ha a falakon nemesvakolatot szeretne a Kedves Megrendelő és egy színes ereszrendszert, akkor az ár nem változik. Speciális, ultra prémium Németh-fa gyártású fa nyílászárókkal a felár: 1 000 000 Forint.

A fenti árajánlat a fogadószint költségét nem tartalmazza. A fogadószint elkészíthető talajcsavarral és födémpaneles megoldással környezetkímélő módon, de megvalósítható pont alappal vagy sávalappal is. Abban az esetben, ha cégünk készíti el a talajcsavarozást és a hőszigetelt födémrendszert az épület alá, akkor cca. 3-3,5 millió forintos összeggel kell kalkulálni, mely egy 240 mm vastagságú ökologikus, természetes hőszigetelésekből és alapanyagokból készülő födém, ami legalább 30%-kal jobb hőszigeteléssel rendelkezik, mint egy modern ház betonból készült és polisztirollal szigetelt padló rétegrendje.

Vállalkozásunk azért készített több műszaki készültségre is árajánlatot, mert mi készház gyártó vállalkozás vagyunk és a célunk az, hogy minél több modern és fenntartható otthont valósítsunk meg a megelégedett Kedves Megrendelőink számára és ezeket minél elérhetőbb közelségbe hozzuk az Építtetőknek.

Az a célunk, hogy a Kedves Megrendelők minél kedvezőbb áron jussanak egy prémium készházhoz és erre az a legjobb mód, ha minél kisebb készültség kerül megrendelésre, mert a helyi munkaerő a legolcsóbb, melynél már csak a saját munka a kedvezőbb, hiszen az csak a szabadidőnkbe kerül és a legtöbb ember számára öröm, ha részt vehet a saját otthona megalkotásában.

Egyértelműen látható, hogy minél kisebb készültségi fokot rendel meg tőlünk és a többi feladatot helyben lévő kivitelezővel valósít meg, annál kedvezőbb lesz a kulcsrakész kivitelezési költség.

Tapasztalatból elmondhatjuk, hogy ha csak vázszerkezetkész vagy szerkezetkész állapotot rendelnek meg tőlünk és igénybe veszik a Cakk-Pakk szolgáltatást, akkor a jelen családi ház építésnél legalább 5-7 millió forintot meg tud takarítani a kulcsrakész kivitelezési szintig.

Tehát 26-27 millió forint körül ezt a házat biztonsággal meg lehet építeni jó minőségű alapanyagokból, a fogadószint nélkül kulcsrakész állapotban!

A befejezéshez minden szakmai segítséget biztosítunk, szükség esetén műszaki ellenőrt is tudunk ajánlani, hogy ne laikusként kelljen megbirkózni a feladattal.

Ha pedig sok szervező munkát és saját erős kivitelezést bevállal, akkor cca. 20 millió forint összegből ez a ház kulcsrakész állapotba hozható a fogadószinten kívül.

Javasoljuk, hogy jöjjön el a készházgyárunkba, ahol megtekintheti a (könnyűszerkezetes ház gyártást) készház gyártást, kész épületszerkezeteket, modulházainkat. Ezenkívül az összes felhasznált ökologikus alapanyagot szakképzett kollégáink bemutatják egy többórás előadás keretében, melynek keretében a moduláris készház technológiát is megismerhetik.
Segítünk a tervezéstől a teljes kivitelezésig minden kérdésben.

Nagyon fontos, hogy a személyes bemutató egyrészről teljesen ingyenes és semmilyen kötelezettséggel sem jár! Biztosíthatjuk, hogy ha mégsem mellettünk dönt, akkor is rengeteg hasznos információ birtokába fog kerülni.

Vállalkozásunk tagja az ÉVOSZ-nak, tagja a MAKÉSZ-nek és MAKÉSZ védjeggyel rendelkezik. A Kp Sales House Kft a világ legismertebb pénzügyi elemzője által (D&B) évek óta minősített vállalkozás. Cégminősítésünk GOLD AAA, mely a legmagasabb elérhető kategória, melyre a hazai építőipari vállalkozások 1% alatti része jogosult.

Kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken lehet elérni, de mindenképpen javasoljuk az időpont egyeztetést a személyes látogatáshoz! Kollégáink minden munkanap reggel 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig állnak rendelkezésre. Ha Önnek nem felel meg az időpont, természetesen munkaidőn túl is fogadjuk Önt, de mindenképpen javasoljuk az előzetes telefonos egyeztetést az alábbi elérhetőségeken, hogy csak és kizárólag az adott látogatás alkalmával csak Önnel foglalkozzunk.

A pajtaházaink részletesebb bemutatását az alábbi cikkünkben találhatja meg és ott bemutatjuk a talajcsavarozási módszert is: https://kp.hu/pajtahazak-azaz-fodem-nelkuli-csaladi-hazak-es-nyaralok-gyartasa-es-epitese/

A Balaton 51 pajtaházunk családi házként és nyaralóként is kivitelezhető. Nagyon sok alaprajzi lehetőséget biztosítunk. A jelen típustervet nagyobb vagy kisebb méretben is el tudjuk készíteni értelemszerűen, hiszen ennek a moduláris pajtaházépítése rendszernek az a lényege, hogy 60 cm-es raszterben kell gondolkodni, mert minden egyes keretváz előre definiált méretben kerül legyártásra, tehát ha 60 cm-rel kisebb vagy ennek többszörösével nagyobb házat kell kivitelezni, nincs szükség új statikára, stb...
Az ár a négyzetméter növelésével nőni fog. Cca. 10%-kal nagyobb épület 5%-kal fog többe kerülni, 20%-kal nagyobb épület pedig cca. 10-12% felárat fog jelenteni, de kollégáink nagyon gyorsan beárazzák az Önnek legjobban tetsző kivitelezési szintet, akár a fentiektől eltérő összeállításban.

Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Alaprajz

Balaton pajtaház alaprajza - belső falak nélkül