06-20/444-44-24
Bemutatóterem: Tököl, Vince Tanya
puzzlehome@kp.hu

Diósd PuzzleHome (PRÉMIUM) típusterv

 • Kategória: Prémium felszereltség lapostetővel
 • Nettó alapterület: 78 m²
 • Bruttó alapterület: 88 m²
 • Szobák száma: 2
 • Fürdők száma: 1

EXTRA FELSZERELTSÉG

 • prémium ablakok
 • prémium beltéri ajtók
 • prémium burkolatok
 • prémium hővisszanyerős szellőztető rendszer
 • prémium inverteres hűtő-fűtő berendezés

PuzzleHome tudnivalók


Kattintson a megfelelő kategória, majd a tartalom eléréséhez:


A PuzzleHome készház gyártója a Kp Sales House Kft.

A vállalkozás jelenlegi formájában 7 éve van jelen a készházpiacon, de a mérnökök, vezetők, dolgozók nagy része 15-20 éves készházépítési tapasztalatokkal rendelkezik.
A Kp Sales House Kft jelenleg építőanyag és ház gyártóként, valamint építőipari kivitelezőként is tevékenykedik.

Nálunk mindenki megtalálja azt a családi ház típust, mely igazán közel áll hozzá, mivel széles a kivitelezett házak palettája.
Elmondható, hogy a képviselt technológiáknak annak ellenére, hogy nagyon nagy különbséget mutatnak a beépített anyagok tekintetében, mégis vannak közös nevezői, melyek a következők:

 • Kizárólag kiemelten energiatakarékos és nulla külső energia igényű házakat építünk
 • Kizárólag minőségi alapanyagokat használunk fel, így a házaink 100 év feletti élettartammal rendelkeznek
 • Minden házunk hővisszanyerős szellőztető berendezéssel készül a friss levegő és az energiatakarékosság miatt
 • Környezettudatos kivitelezés: fontosnak tartjuk, hogy a beépített építőanyagok pontosan konszignálhatóak legyenek, így minimalizáljuk a hulladékot. Arra is kiemelt figyelmet fordítunk, hogy majd akkor, ha a ház egyszer lebontásra kerül, minél nagyobb részben legyenek újrafelhasználhatóak a beépített anyagok

A Kp Sales House Kft-ről pár mondatban:
Cégünk Tökölön található, saját bemutatótermünk van és itt gyártjuk a házainkat, Héhalom településen pedig két polisztirol üzemet működtetünk.
A cég jelenleg 25 saját dolgozóval tevékenykedik, mellette még alvállalkozóinknál hasonló alkalmazott szakembernek biztosít megélhetést.
Minden évben jelentősen növeltük az árbevételünket, mely a 2019-es évben közel egymilliárdos forgalmat jelentetett. Büszkék vagyunk arra, hogy NAV - köztartozásmentes adózók vagyunk és beszállítóink, partnereink felé időben teljesítünk.
Az építőiparban ritkaságnak számít, hogy ISO minőségbiztosítási rendszert vezettünk be 3 évvel ezelőtt családi ház építés tevékenységünkre.

Az alábbi tevékenységeket végezzük:

 • Acélszerkezetes készházak alapanyag gyártása, ház fal-, födém- és tetőszerkezet gyártása, kivitelezése
 • Faszerkezetes készházak építése a piac legjobb gyártóival történő szoros együttműködéssel
 • PuzzleHome moduláris és mobilházak kivitelezése
 • ThermoBurok és ThermoRing családi házak alapanyag gyártása, értékesítése, építése
 • Polisztirol hőhídmentes termékek gyártása, megmunkálása CNC-s gépeken, anyagok forgalmazása
 • 3D robotizált fotóminőségű falnyomtatás
 • 3D családi ház építés kutatás-fejlesztés, gyártáselőkészítés

A vállalkozást évek óta minősíti három egymástól független pénzügyi minősítő.

A Coface és az Opten "A" kategóriás minősítéssel látta el a vállalkozást, mely a legjobb kiadható oklevél.

Európa legnagyobb és legelismertebb pénzügyi cégminősítője a Bisnode "AAA" kategóriás minősítéssel tüntetett ki bennünket már 5. éve.
A Bisnode nemzetközi cégminősítő minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát minősíti egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján. Cégünk AA kategóriás minősítése alapján a magyar vállalkozások legfelső 1,75%-os kategóriába lett besorolva. Mivel ezt a kitüntető minősítést 5. éve folyamatosan megkaptuk, így ma már a “AAA” kategória mellett "Gold" megjelölést használhatjuk.


A PuzzleHome készházaink üzemi előregyártással készülnek. A PuzzleHome moduláris házaink statikus által meghatározott módon vannak elkészítve, így azokat a későbbiekben csak cégünk írásos engedélyével lehet átépíteni, ellenkező esetben nem vállalunk felelősséget az ebből eredő károkért. A PuzzleHome modulok daruzhatóak, szállíthatóak, de szigorúan be kell tartani a gyártó erre vonatkozó utasításait. 

A PuzzleHome ház modulok egy vagy több darabból is állhatnak, utólag új modulokkal bővíthetőek. Az egyes elemek egymáshoz a helyszínen daruzás után össze vannak rögzítve menetes szárakkal annak érdekében, hogy az biztonsággal egy egységet képezzen, így lesz földrengés, szél, csapadék, hideg és meleg ellen védett a szerkezet. 

Ajánljuk az alábbi írásunkat a moduláris házakkal kapcsolatosan: https://kp.hu/mi-is-az-a-modulhaz-es-tenyleg-nem-kell-engedely-az-epitesehez/

A PuzzleHome "PRÉMIUM" moduláris házaink egyszerűsített műszaki tartalma

ALVÁZ-, FAL-, FÖDÉM- ÉS TETŐSZERKEZET

PuzzleHome moduláris ház alvázszerkezete.

A PuzzleHome moduláris családi házainkat üzemben gyártjuk statikus által méretezett gyártmányterv segítségével, így a szerkezet rendkívül méretpontosan megvalósítható. 

A PuzzleHome Prémium moduláris házak padló alvázszerkezete hegesztett CORTEN szerkezeti acélból készül, melyet korrózió elleni alapozó festéssel látunk el. 

A moduláris ház alvázszerkezetének alapanyaga egy különleges acél típus, mely rendkívül ellenálló a korrózió ellen. CORTEN acélból készülnek a tengeri hajózási konténerek vázszerkezetei is, mivel a sónak és egyéb korrozív anyagoknak hosszú évtizeden keresztül még festés nélkül is ellenáll.

Az alvázszerkezet főtartói 3-5 mm-es anyagvastagságú 100x100 mm-es vagy 150 x 100 mm-es keresztmetszetű zártszelvényekből készülnek védőgázas hegesztéssel, a padló melléktartó elemei szintén hegesztési eljárással készülnek 2-3 mm-es anyagvastagságú 40x80 mm-es, 100x60 mm-es zártszelvényből és 25x25 mm-es szögacél alapanyagból, melyet minden esetben a méret és a terhelési adatok függvényében statikus mérnök méretez. 

Kétszintes vagy bővíthető moduláris házaink felső födémszerkezete a padló teherhordó vázszerkezetével megegyező, attól csak keresztmetszeti méretében tér el. Ezenkívül több helyen a padlóval megegyező alapanyagú CORTEN acél hegesztett oszlopokat helyezünk el a tetőszerkezet tartóvázaként, melyeket a későbbiekben nem lehetséges eltávolítani, mert statikai szerepük van. 

A függőleges oszlopok elhelyezése általában 3-5 méterenként indokolt az épület terhelési adatainak függvényében, melyet statikus határoz meg. A függőleges tartóoszlopok alulról az alsó födém vázszerkezethez, felülről a födémszerkezethez védőgázas hegesztési eljárással kapcsolódik.

A PuzzleHome moduláris házak hegesztett fal vázszerkezete közé kitöltőfalazatot készítünk tűzihorganyzott acélból hidegen hengerelt szelemenekből.
A “C” és ”U” szelemenek a könnyűszerkezetes acélvázas házak fő tartó szerkezetei, de a PuzzleHome házak esetében, csak másodlagos teherviselő szerkezetként használjuk. 

A hegesztett vázszerkezet közé behelyezett tűzi horganyzott szelemen falszerkezet együtt dolgozik a fellépő terhek és erők elviselésében, így az épület rendkívül nagy teherbírású, mely a Richter skála szerinti 9-es földrengésnek is ellenáll. 

A vázszerkezet építésénél alkalmazott szelemeneket vállalkozásunk gyártja egy modern számítógép vezérelt gépsoron.

Az épületek statikai szerkezetét az autógyártásban is használt tűzihorganyzott szerkezeti acélból gyártjuk. Az általunk használt acél alapanyag S350GD, S550GD+Z275.

Magastetős épület esetében a tetőszerkezet “C” és ”Z” szelemenekből készül rácsos tartó kialakítással. A magastető szerkezet a magasságkorlátozás miatt külön kerül kiszállításra, míg a lapostetős épületek fedése üzemben elkészül. 

A CORTEN acélból és tűzi horganyzott anyagból készült szerkezet elburkolt részek esetében bőven 100 év feletti átrozsdásodás elleni védelemmel rendelkezik. Tehát a PuzzleHome modulházak vázszerkezetének élettartama gondos karbantartás mellett 100 év feletti.

PUZZLEHOME "PRÉMIUM" MODULÁRIS HÁZAK TETŐFEDÉSE: 

 • Lapostető esetében: ALCORPLAN vagy SIKA PVC UV álló tetőszigetelés, alatta geotextília elválasztó réteggel. A vízszigetelés csavarozással mechanikailag is rögzített, a rögzítést szakszerűen második réteg UV álló fedőanyaggal védjük. 
 • Magastető esetén: Terrán cserépgyár prémium cserepei, mint COPPO vagy ZENIT, alatta 5x5 cm-es lécezéssel és a tetőfedő gyártó által biztosított tetőfóliával és kiegészítőkkel. 

PUZZLEHOME "PRÉMIUM" MODULÁRIS HÁZAK PADLÓ RÉTEGRENDJE ÉS HŐSZIGETELÉSE

Padló teljes hőszigetelése 130 mm-es vastagságú, mely az alábbi rétegekből áll: 

 • Hegesztett alvázszerkezetbe rögzített 100 mm-es PIR hab töltetes szendvicspanel
 • 30 mm-es EPS lépéshang gátló szigetelés

PUZZLEHOME "PRÉMIUM" MODULÁRIS HÁZAK FÖDÉM RÉTEGRENDJE ÉS HŐSZIGETELÉSE

 • A mennyezet teljes hőszigetelése magastető esetén 250 mm, lapos tető esetén 300 mm-es vastagságú, mely az alábbi rétegekből áll fentről lefelé haladva: 

Lapostető esetén: 

 • PVC lapostető vízszigetelés UV álló alapanyagból, fóliabádog szegéssel
 • Hegesztett alvázszerkezetre rögzített 100 mm-es PIR hab töltetes szendvicspanel, a tetején geotextília elválasztó réteggel
 • Függesztett CD vázszerkezet és a szendvicspanel közé elhelyezett 150 mm-es kőzetgyapot tűzálló szigetelés.
 • Párazáró fólia, 1 réteg 12 mm-es tűzálló gipszkarton, mennyezeti fűtés esetén két réteg tűzálló 12 mm-es gipszkarton

Magastető esetén: 

 • Hegesztett alvázszerkezetre rögzített 100 mm-es PIR hab töltetes szendvicspanel
 • Függesztett CD vázszerkezet és a szendvicspanel közé elhelyezett 200 mm-es kőzetgyapot tűzálló szigetelés.
 • Párazáró fólia, 1 réteg 12 mm-es tűzálló gipszkarton, mennyezeti fűtés esetén két réteg tűzálló 12 mm-es gipszkarton

PUZZLEHOME "PRÉMIUM" MODULÁRIS HÁZAK KÜLSŐ FAL RÉTEGRENDJE

"A" Opció: 

 • 2 réteg 10 mm-es MGO lap, párazáró tőtükrös fólia, 100 mm-es kőzetgyapot + 160 mm-es vastagságú prémium grafitos polisztirol hőszigetelés

"B" Opció: 

 • 2 réteg 10 mm-es MGO lap, párazáró tőtükrös fólia, 100 mm-es kőzetgyapot + 120 mm-es vastagságú prémium sík szendvicspanel

"C" Opció: 

 • 2 réteg 10 mm-es MGO lap, párazáró tőtükrös fólia, 100 mm-es kőzetgyapot + 120 mm-es vastagságú szendvicspanel + 25 mm-es fém távtartó, szerelt átszellőztetett RESOPAL (2800x1200 mm-es) dekorációs falburkolat

PUZZLEHOME "PRÉMIUM" MODULÁRIS HÁZAK BELSŐ FAL RÉTEGRENDJE

Teherhordó és nem teherhordó falak: 12 mm-es MGO lap, 90 mm-es k tűzi horganyzott acélszerkezetes fal, 100 mm-es vastagságú kőzetgyapot szigetelés, 12 mm MGO lap

PUZZLEHOME "PRÉMIUM" MODULÁRIS HÁZAK KÜLSŐ ÉS BELSŐ MEGJELENÉSE, BURKOLATAI

Alap kivitel esetén: A külső homlokzaton grafitos hőszigetelés készül, melyre dryvit ragasztóba ágyazott üvegszövet hálót helyezünk el, alapozás után dryvit vékonyvakolattal vakoljuk, melynek színét a Megrendelő határozza meg színkártyáról

OPCIONÁLIS LEHETŐSÉGEK: 

 • Prémium 120 mm-es sík acél szendvicspanel
 • 100 mm-es szendvicspanel, melyre acélvázat szerelünk és átszellőztetett RESOPAL vagy Alucoboard burkolattal látunk el. 
 • Az ablakokat gránit, márvány vagy agglomerát kőpárkánnyal látjuk el
 • A lapostetős házak tetőfedése UV stabil hegeszthet PVC szigetelés, a széleken fóliabádoggal, színes színterezett alumínium eresszel
 • Magastetős házak tetőfedése Terrán cserépgyár felsőkategóriás anyagaival történik
 • A belső oldalon a magnézium oxid lapokat hézagoljuk és csiszoljuk, majd prémium festékkel 3 rétegben festünk, mely színkártyából választható 
 • A belső padló- és falburkolatok laminált és vízálló vinyl burkolatok, kalkulált anyag ár 8000 Ft/m²

PUZZLEHOME "PRÉMIUM" MODULÁRIS HÁZAK VÍZVEZETÉK SZERELÉSE, SZANITEREI, CSAPTELEPEI, FAJANSZAI

 • Zuhanytálca vagy  kád+ mosdó fajansz + csaptelep: 300. 000 Ft/szett
 • WC tartály és fajansz: 120. 000 Ft/db
 • A nagy fürdőben mosógépnek áram- és szennyvíz kiállás
 • A konyhában a mosogatógépnek áram- és szennyvíz kiállás
 • Minden vizesblokkban elhelyezésre kerül egy darab villanybojler, annak érdekében, hogy a vizet ne kelljen keringetni. Fürdőkádas vizes blokkban 100 literes, zuhanyzós fürdőkben 60 literes, konyhában átfolyós vízmelegítőt alkalmazunk
 • Egy helyen kialakításra kerül minden lakásban a hidegvíz nyomóvezeték osztó beépítése

PUZZLEHOME "PRÉMIUM" MODULÁRIS HÁZAK NYÍLÁSZÁRÓI

 • Egyik oldalon alapárban színes VEKA Softline közép-huzattömítéses prémium műanyag ablakok, 3 rétegű üvegezéssel
 • Bejárati ajtó 230. 000 Ft/darab áron kalkulálva
 • CPL fóliás prémium beltéri nyílászárók 100. 000 Ft/darab áron kalkulálva

PUZZLEHOME "PRÉMIUM" MODULÁRIS HÁZAK FŰTÉSRENDSZERE

 • Alapárban WIFI-s eléréssel rendelkező prémium inverteres MIDEA hűtő-fűtő rendszer és ADAX WIFI-s távfelügyelhető fűtésrendszert is beépítjük

PUZZLEHOME "PRÉMIUM" MODULÁRIS HÁZAK VILLAMOS SZERELÉSE ÉS SZERELVÉNYEZÉSE

 • Nappali: 8 darab LED panel világítótest / 3 darab kapcsoló / 5 darab konnektor / 1 darab internet aljzat / 1 darab TV aljzat
 • Szoba: 4 darab LED panel világítótest / 2 darab kapcsoló / 5 darab konnektor / 1 darab TV aljzat
 • Fürdő: 3 darab LED panel világítótest / 2 darab kapcsoló / 3 darab konnektor
 • Kültér: 6 darab kapcsoló / 3 darab világítási vezeték
 • Konyha: 5 darab LED panel világítótest / 2 darab kapcsoló / 8 darab konnektor / 1 darab tűzhely kiállás
 • Előtér: 1 darab LED panel /1 darab kapcsoló
 • Minden PuzzleHome épületben kismegszakító szekrény és EV relé kerül elhelyezésre, valamint EPH földelést végzünk

EXTRA:

Minden PuzzleHome "PRÉMIUM" moduláris ház decentralizált prémium kategóriás hővisszanyerős szellőztetővel van ellátva a szobákban és a nappaliban is. 

A rekuperátor gondoskodik a friss és tiszta levegőről és a szellőztetésnél a hőenergia visszanyeréséről.

PuzzleHome moduláris családi ház külső fotója. SlateRock kőfurnér homlokzatburkolat készül és kívülről kész az épületrész, mely bruttó 28 m2-es méretű. Ez az épület a legszigorúbb energetikai és statikai szabályoknak is megfelel. A falakban és a födémben 25 cm hőszigetelés került elhelyezésre. A falak belül két rétegű magnézium oxid lap borítást kaptak, mely ütés-, tűz- és vízálló anyag. Az épület alvázszerkezete 100 mm-es keresztmetszetű 4 mm-es falvastagságú hegesztett CORTEN acélból készült zártszelvény. A vázkitöltő falak tűzi horganyzott C és U profilok. Az épület acél vázszerkezetének élettartama bőven 100 év feletti.

A PuzzleHome Diósd "PRÉMIUM" lapostetős típustervünk egy kiemelten energiatakarékos moduláris családi ház, mely 3 darab modulból áll.

A Diósd Puzzlehome modellünkbe belépve egy kis előtér fogad bennünket, melyből balra a WC nyílik a kézmosóval, jobbra pedig a nappali-étkező-konyha.
A nappali és az étkező-konyha mérete hatalmas, hiszen nagyobb, mint 50 négyzetméter.

A nappaliból nyílik a két szoba, melyre két opciós lehetőség is van, az egyik az, hogy közvetlenül nyílnak a szobák a nappaliból és ebben az esetben minden szobában kialakul egy garderobe szobácska.

Másik lehetőség, hogy egy közlekedőn keresztül érhetőek el a szobák, ez a megoldás jobban elkülönül a nappalitól, de kis mértékben csökkenti a hasznos alapterületet, viszont jobb zajszigeteléssel rendelkezik, mert a nappalit két ajtó választja el a hálótól. A két szobából nyíló azonos fürdőszoba olyan zárral van ellátva, hogy egyszerre csak egy oldalról nyitható az ajtó. Értelemszerűen kis gyermek esetén átjárás is megoldható a fürdők és szobákból minden irányban.

A modern PuzzleHome otthonban 2 szoba, két fürdő és egy különálló WC került elhelyezésre. Az ablakok, vagy erkély nyílászárók opcionálisan választhatóak a felsorolásból, természetesen méret és szín opció is rendelkezésre áll.

A 2 szoba és két fürdő, nagy nappali ellenére a PuzzleHome ház mérete 87,5 m2 bruttó alapterületű a 20 cm-es külső fal hőszigetelés mellett, de a legextrémebb hőszigetelés vastagság esetén, mely 30 cm is csak 93 m2-es lesz az épület. A nettó alapterület: 77,9 m2.

Ez az otthon 1-2 gyermekes nagycsaládnak ideális megoldást nyújt.

Ezt a modult több szobával is el lehet készíteni, mely típustervünknek a Törökbálint nevet adtuk és 4 különálló hálószobával rendelkezik és két fürdőt is elhelyeztünk benne.

A "PRÉMIUM" kivitelben minden olyan megoldást megtalál, mely 2020-ban elvárás egy kiemelten energiatakarékos családi házzal szemben, többek között prémium hővisszanyerős szellőztetés gondoskodik a friss levegőről és az energiatakarékosságról, a kellemes hőmérsékletről, pedig távfelügyelettel ellátott elektromos fűtés és inverteres klímaberendezés. Az épület szerkezet a Richter skála szerinti 9-es földrengésnek ellenáll és a legnagyobb meleg és hideg időjárásban is legalább 50%-kal jobban teljesít, mint a most életben lévő szigorú energetikai szabályozás. A lakás belső lapolása nem gipszkarton, helyette modern magnézium-oxid lapot használunk, mely a tűzzel és a mechanikai behatásokkal szemben legalább 300%-kal ellenállóbb.

Ha a PuzzleHome készházat választja otthonául, akkor egy hosszú ideig karbantartásmentes otthon boldog tulajdonosa lesz, melynek élettartama száz év feletti, tehát több generáción keresztül szolgálja a benn élőket. Fontos kiemelni, hogy az épület bármikor sérülésmentesen áttelepíthető másik telekre! Ha Önnek fontos a környezetünk védelme, a fenntarthatóság, akkor jó ha tudja, hogy a PuzzleHome készházaink az élettartamuk végén a felhasznált anyagok 80%-ban újrahasznosíthatóak!

Az Diósd típustervünk elérhető magastetős megoldással is, de a PRÉMIUM felszereltségen kívül választható BASIC és LITE kivitelben is.
Az itt közölt ár nem tartalmazza a fedett terasz költségét.

A lap alján elérhető a többi felszereltség is.


A PuzzleHome technológia megoldást nyújt a fiatalok első "fecskeházától" a kereskedelmi létesítményeken, luxus villákon keresztül az úszóházakig.

A PuzzleHome lényege, hogy 9-18, és 24 m²-es modulokkal bármikor bővíthető a ház vízszintes és függőleges irányban, így nem szükséges egyből felépíteni azt a házat, amire lehet, hogy csak 10-15 év múlva lesz majd igény.

Megoldásunkkal könnyebb lehet hitel vagy külső forrás nélkül lakáshoz jutni és olyan helyen is meg tudjuk valósítani az elképzelést, ahol hagyományos megoldásokkal nem lehetséges a kivitelezés.
PuzzleHome otthonaink kiemelten energiatakarékosak és környezettudatos kivitelezéssel készülnek. Házainkban garantáltan mindig tisztább a levegő mint a külső térben, mivel automatikus hővisszanyerős szellőztetéssel (rekuperátor) tisztítjuk a levegőt és visszanyerjük a szellőztetéskor egyébként elvesző energia nagy részét.

A jó hőszigetelés mellett épületeink inverteres hűtő-fűtő berendezésekkel felszereltek, így minden időszakban komfortos a belső hőmérséklet. Az épületszerkezetünk kiemelten földrengésbiztos és tűzvédelmi szempontból is túlteljesíti az előírásokat. Az alkalmazott házszerkezet élettartama 100 évet meghaladja! A modulházaink kiemelkedő tulajdonsága, hogy üzemben gyártjuk folyamatos minőség-ellenőrzés mellett.

Nincs szükség alapozásra, aljzatbetonozásra, mert a szerkezete önmagában kielégíti a statikai előírásokat, így előregyártott beton elemekre daruzható a szomszédok és a kert rendjének megzavarása nélkül.

A PuzzleHome megoldásaink LITE és PRÉMIUM elnevezéssel kerülnek forgalomba, melyek más-más műszaki felszereltséggel készülnek. A statikai vázszerkezet mindkét felszereltség esetén megegyezik egymással.

Alaprajz

Diósd típusterv alaprajza 2 verzió

Diósd típusterv alaprajza 1 verzió